پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس برنامه سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویر احمد، گفت؛ درتمام دوران زندگی، تغذيه صحيح عامل تقويت كننده جسم وروح است وارزش بسيار زيادي در حفظ سلامتي ونقش مهمي در پيشگيري از بسياري بيماريها دارد.

کارشناس برنامه سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویر احمد، گفت؛ درتمام دوران زندگي، تغذيه صحيح عامل تقويت كننده جسم وروح است وارزش بسيار زيادي در حفظ سلامتي ونقش مهمي در پيشگيري از بسياري بيماريها دارد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه غلوم پزشکی یاسوج، لیلا رستگار افزود؛ در دوران سالمندي به دليل بالا رفتن سن وتغييراتي كه در بدن ايجاد مي شود اختلالات جسمي وبيماريهايي بروز ميكند كه با يك برنامه غذايي صحيح مي توان خطر ابتلا به بسياري از بيماريها را كاهش داده و يا آنرا كنترل نمود .


وی تصریح کرد؛ با افزايش سن نياز به انرژي كمتر ميشود بنا براين بايد وعده هاي غذايي را بيشتر و مقدار آنرا كاهش داد تا از طرفي  مشكلات گوارشي پيش نيايد و از سوي ديگر دريافت انرژي محدود شود و همچنين فشار خون ، چربي خون وقند خون در حد طبيعي بماند.


وی ابراز داشت؛ از آنجايي كه با افزايش سن عظلات تحليل مي رود، مقدار پروتئين بدن كم ميشود وكمبود پروتئين در سالمندي بيشتر ميشود،  بنابرين مصرف انواع گوشتهاي كم چرب (مرغ ، ماهي ) تخم مرغ ، لبنيات كم چرب، غلات وحبوبات  توصيه ميشود.(چربي هاي قابل روئيت گوشت وپوست مرغ قبل از پختن جدا شود وبه جاي سرخ كردن به صورت كبابي آب پز يا بخار پز استفاده شود).


 با افزايش سن بر مقدار  چربي بدن افزوده مي شود بنابراين بايد مصرف چربي در رژيم غذايي محدود شود،  ولي حذف نشود زيرا مصرف چربي به جذب برخي ويتامينها كمك مي كند و براي تامين چربي مورد نياز بدن بهتر است از روغن هاي گياهي مثل روغن زيتون ، سويا، كنجد ، آفتابگردان وهمچنين مغزها مانند گردو استفاده شود0


کارشناس برنامه سالمندی مرکز بهداشت استان ادامه داد؛ مواد معدني  مورد نياز بدن در دوران سالمندي شامل كلسيم آهن ، روي ،منيزيوم و.... است، كه تمام اين مواد در گروههاي مختلف مواد غذايي موجود مي باشد وبا مصرف مقادير مناسب اين مواد تامين ميشود.


رستگار یادآور شد؛ براي جذب بهتر كلسيم موجود در لبنيات وپيشگيري از پوكي استخوان استفاده از نور آفتاب ضروري است بطوري كه لازم است روزانه به مدت ده دقيقه  دستها و بازوها در برابر نور خورشيد قرار گيرد.


وی در پایان خاطر نشان کرد؛ براي  كار كليه ها ، دفع مواد زائد وسموم از بدن، جلوگيري از كم آبي ، برطرف شدن خشكي دهان وجلوگيري از يبوست مصرف مقدار كافي آب ومايعات ضروري  ميباشد ( روزانه  8 -6 ليوان  )  از اضافه كردن نمك به غذا خوردن غذاهاي كنسروي ، تنقلات شور  سوسيس وكالباس خود داري شود  از چهار گروه اصلي مواد غذايي كه شامل لبنيات، ميوه وسبزي، نان وغلات، گوشت وتخم مرغ، حبوبات و مغزها ( گردو، بادام  ) به مقدار مناسب استفاده شود. 


انتهای پیام/